El proper divendres, 23 de novembre, el Teatre Magatzem (Reding, 14) de Tarragona acull, a partir de dos quarts de 10 del matí, una jornada de reflexió, treball i debat al voltant del concepte 'Món laboral i Drets Humans', organitzada pel Col·lectiu Ronda, cooperativa jurídica, que inclourà ponències a càrrec del magistrat del TSJC, Carlos Hugo Preciado Domènech, i la filòsofa, catedràtica i Consellera d'Estat d'Educació i Cultura, Victòria Camps i Cervera. A banda d'aquestes dues destacades personalitats del món del Dret i el pensament crític, la jornada conclourà amb una taula rodona i espais per a l'intercanvi d'opinions i el debat amb el públic assistent. L'assistència és gratuïta prèvia inscripció mitjançant correu electrònic adreçat a aortiz@cronda.coop (indicant nom, cognoms i telèfon de contacte).
Més informació sobre el contingut de la jornada
"El Dret i l'Ètica són dos pilars essencials per a la construcció d'una societat justa. Una ciutadania conscient de la utilitat d'aquestes eines serà capaç d'emprendre, sense por, el camí cap a un món millor. Els Drets Humans han de trobar la seva màxima protecció en el si del contracte de treball com a escenari fonamental del nostre desenvolupament personal".
Partint d'aquestes premisses, Col·lectiu Ronda organitza una Jornada de reflexió, treball i debat per aprofundir en el concepte de justícia social com a fonament del benestar de la ciutadania. A través de dues destacades veus del panorama intel·lectual actual com són les del magistrat del TSJC Carlos Hugo Preciado Demènech i Victòria Camps i Cervera, filòsofa, catedràtica de Filosofia Moral i Política de la UAB i Consellera d'Estat i Educació, analitzarem com l'Exercici del Dret guiat per sòlids principis ètics i morals pot esdevenir una eina de vital importància a l'hora de protegir i, fins i tot, enfortir el sistema de garanties (salut, educació, accés a la justícia, habitatge...) que configuren un veritable Estat del Benestar.
Per a la primera edició d'aquestes Jornades organitzades pel Col·lectiu Ronda, aquest procés de reflexió i crítica al voltant dels nostres drets i la necessitat de protegir-los prendrà com a punt de partida essencial un dels principals àmbits de desenvolupament de tota persona: el món laboral. Precisament, una de les esferes de la nostra existència que d'un temps ençà està experimentant un retrocés més evident en concepte de garanties i drets de la mà d'una concepció liberal de la societat que imposa una individualitat radical i pretén retornar-nos a la concepció del treballador com a mer recurs econòmic al servei del capital i les empreses.
Acompanyats d'aquestes veus autoritzades que impartiran sengles ponències, parlarem de dignitat, garanties judicials, democràcia participativa, neoliberalisme i explotació econòmica, política, social i, especialment, laboral. Tot plegat, un exercici de reflexió sobre la necessitat de recuperar la Ètica com a motor impulsor del procés permanent de construcció d'una societat més justa que afavoreixi al màxim el gaudi complet de les nostres llibertats i drets per part de tots els ciutadans i ciutadanes que la conformem.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics