"Es tracta d'un recorregut d'un fil que no he trencat mai, mai he deixat de treballar", explica l'autor de la trentena d'obres que hi ha actualment al Castell de Vila-seca, Salvador Juanpere. L'exposició, sota el títol 'D'artistes, eines i territori…', ofereix una retrospectiva de l'obra del vilaplanenc, des dels seus inicis als anys 80 fins a la seva darrera escultura, de l'any passat.
L'exposició té l'objectiu, en paraules de la comissària Natàlia Chocarro, d'establir "diàlegs entre obres de diferents etapes" i s'estructura en tres àmbits principalment -(Llavor)ar, F(eina) i Es(cultura)-. En aquests, es veu reflectit allò de què beu Juanpere: de l'obra d'altres "amics" (artistes), reinterprentant-los i resignificant la seva feina, i del territori i la seva naturalesa, amb elements com la fruita seca.
Amb aquesta s'arriba a la 8a edició de les exposicions a l'interior de l'equipament cultural de Vila-seca, la 7a en col·laboració amb la Fundació Vila Casas. La primera es va inaugurar l'11 de març de l'any 2020 i des de llavors, un total de 36.000 persones han acudit al Castell, amb una mitjana de 850 visitants mensuals, per gaudir de les diverses obres exposades, des de gravats i fotografies, passant per l'escultura.
Joan Torras, de la Fundació Vila Casas, durant la presentació d'aquest dimarts a la tarda, s'ha mostrat satisfet amb que es continuï "fent camí caminant" amb la col·laboració publicoprivada que fa possible que s'engeguin noves edicions. Des de la Fundació, es treballa per promocionar l'art contemporani català arreu del món.
Gairebé vuit mesos romandrà oberta l'exposició més gran en número d'obres de l'artista vilaplanenc
Per tal de conèixer l'obra (i vida) de Juanpere, es programaran també visites guiades per l'exposició fins que aquesta tanqui el pròxim 23 de febrer de 2025. Fins aleshores, al voltant d'uns 600 alumnes de Primària i Secundària de les escoles i instituts de Vila-seca s'hi aproparan després d'haver treballat a l'aula la figura de l'escultor amb diversos continguts didàctics, els quals també rebrà l'alumnat de cursos de batxillerat artístic i escoles d'art del territori. La funció pedagògica dels museus és, segons l'artista, "necessària i imprescindible" perquè el jovent creixi amb una mirada crítica, ja que Salvador Juanpere pensa -sota una visió naïf als seus 71 anys d'edat- que "amb una obra es pot canviar el món".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics