Dissabte, 18 de Maig de 2024

Masdeu detalla els pressupostos de la Selva del Camp de 2024

Enguany els pressupostos augmenten fins als 11,6 MEUR

25 de Març de 2024, per Canal Camp
  • L'exposició dels pressupostos s'ha fet a l'Auditori de Santa Llúcia

    Canal Camp

Després que la darrera sessió plenària de 2023 donés llum verd als pressupostos municipals d'aquest 2024, l'alcalde de la Selva, Josep Masdeu, ha detallat públicament a l'Auditori de Santa Llúcia els comptes i projectes del consistori de cara als pròxims mesos, una quantitat que, sumada a les aportacions de la Fundació Pública El Vilar i l'empresa Procell, enguany s'enfila els 11.636.000 euros.

Masdeu ha entrat a desglossar la previsió d'ingressos i despeses del consistori de l'actual exercici. Pel que fa a les despeses, un dels punts més notables és el capítol destinat a personal, amb prop de 3.315.000 euros, així com el de despeses corrents, on s'engloba el cos de l'activitat diària de l'Ajuntament i que contempla una partida de poc més de 3,1 milions d'euros.

Un altre dels punts més destacats i visibles dels comptes és el de les inversions reals fixades per a aquesta anualitat en 1.706.000 euros. Entre les iniciatives pressupostades es troben 35.000 euros que revertiran en l'asfaltatge i el condicionament dels camins del terme, 40.000 per a la construcció d'una trentena de nous nínxols a la part nova del cementiri, 30.000 euros destinats a la rehabilitació de les sales del casal d'entitats del carrer de l'Horta. També s'invertiran poc més de 400.000 euros que serviran per millorar l'eficiència energètica dels equipaments municipals i en el qual actualment s'està treballant per trobar la manera òptima d'aplicar aquestes mesures sostenibles.

Tot plegat sense oblidar les actuacions executades recentment, com la substitució de la gespa del camp de futbol o la construcció d'un nou aparcament als jardins del Convent de Sant Agustí. N'hi ha d'altres que s'estan desplegant progressivament, com la partida de 36.000 euros en ajudes al lloguer jove o les obres de la defensa agrària, que aviat entraran en la segona fase i que comptaran amb la subvenció gairebé total de la Diputació de Tarragona, que ja porta 150.000 euros, i la Generalitat, que ho fa amb 170.000 euros. 

La principal actuació que assumirà el consistori en aquest exercici serà la millora del carrer de les Eres, un projecte llargament reclamat pels veïns de la zona i que veurà renovar els serveis, el paviment, construir i voreres i dotar la via d'amplada suficient.

D'altra banda, Masdeu ha desglossat cadascun dels nou capítols de l'apartat d'ingressos, aturant-se a parlar dels 3.114.800 euros d'impostos directes, entre els quals es compta l'IBI urbana, l'impost sobre els vehicles de tracció mecànica o l'impost d'activitats econòmiques, l'IAE. També dels prop de 2.160.000 euros en transferències corrents d'administracions com l'estat, la Generalitat o la Diputació, o del milió i mig d'euros obtinguts de la venda de parcel·les urbanes i industrials.

Durant el seu discurs, Masdeu ha subratllat la importància del treball conjunt de l'equip de govern per tal de tirar endavant el pressupost i l'esforç que s'amaga darrere uns comptes que, any rere any, s'han d'ajustar les necessitats dels selvatans.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges