Dijous, 20 de Juny de 2024

Mont-roig del Camp aprova un pressupost de 32’9 MEUR, un 20% més que el 2023

L’increment del pressupost es deu, principalment, als ingressos previstos de les taxes de la implantació de Lotte

13 de Maig de 2024, per Reusdigital.cat
  • Moment de la votació al ple per aprovar els pressupostos

    Cedida

El Ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest dilluns 13 de maig un pressupost municipal que ascendeix als 32,9 MEUR per a l'exercici 2024, una xifra que representa un augment del 20% respecte a l'any anterior. Aquest increment es deu principalment als ingressos procedents de taxes urbanístiques derivades de la implantació de l'empresa Lotte Energy Materials al municipi, així com dels ingressos procedents dels impostos derivats de les ordenances fiscals, les quals van ser modificades a principis d'any.

Aquest increment del pressupost es destinarà principalment al pagament d'interessos i préstecs de venciments de les quotes del 2024, per tant, la reducció del deute és un dels pilars del pressupost d'aquest exercici. Així, per aquest pressupost s'ha realitzat una previsió d'ingressos de 2,5 MEUR aproximadament que es contempla que vagin destinats a amortitzar deute de manera que, de cara al 2025, hi hagi menys càrrega pressupostària en els capítols d'amortització de capital i interessos.

En línies generals, s'ha de dir que a través de la despesa ordinària s'afronta encara un context social i econòmic complex per això, tal i com ha argumentat el regidor d'Hisenda Jordi Alemany "es presenta un pressupost prudent, en què es fa un gran esforç en la reducció del deute i de les despeses financeres".

 

Les principals inversions

 

Pel que fa a les inversions, aquestes creixen un 80% destacant entre elles la dotació de pressupost per a la realització de l'Auditori Antoni Benaiges de Mont-roig. Es contempla també invertir mig milió d'euros en l'ampliació del polígon industrial Les sorts del Rei. També 468.000 euros per la climatització de les escoles Mare de Déu de la Roca i Joan Miró i 200.000 € per la conservació i manteniment de l'ermita Mare de Déu de la Roca. El nou Torreó de Miami Platja també té una previsió de 90.000 euros d'inversió, així com 50.000 euros per l'adequació del carril bici al carrer Gran Canària o pel pàrquing d'autocaravanes al Nucli de Mont-roig. Cal tenir en compte que les grans inversions es van planificar en exercicis anteriors i ara es troben en execució o en procés de licitació.

 

Aposta per les polítiques a les persones

 

Encara que el total de despesa ordinària de l'Ajuntament no creix es continua apostant per les polítiques relacionades amb les persones i el benestar social. Es manté o s'incrementa la despesa en festes, esports, joventut, gent gran i especialment s'aposta per les polítiques de protecció a les persones més vulnerables. Les polítiques d'entorn, transició energètica i ecològica, tenen continuïtat en àmbits com el foment de la mobilitat no contaminant, la gestió de residus i el medi ambient.

D'altra banda, la pròxima implantació del porta a porta significarà un abans i un després en la gestió dels residus al municipi i un gran avanç cap al foment de l'economia circular. També, la planificació de noves infraestructures o la millora de la mobilitat respon a la voluntat de contribuir a la sostenibilitat del planeta.

El nou pressupost 2024 permetrà continuar amb el compromís del govern municipal de millorar els serveis de manteniment dels espais públics, amb un increment notable de la despesa.

 

Empreses municipals

 

Pel que fa a les empreses municipals, Nostraigua contempla un pressupost de més de 7 MEUR i Nostreserveis de més de 6 MEUR. En aquest sentit, és important destacar l'aposta cap a Nostreserveis que continua creixent en l'àmbit de personal com d'equips, maquinària i vehicles. Un exemple és el traspàs del servei de neteja viària que deixarà de prestar Secomsa i assumirà 100% Nostreserveis els pròxims mesos.

Els pressupostos s'han aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern (PSC i IMM) i les abstencions dels grups municipals d'ERC-MES, Junts Mont-roig Miami i Vox. Els grups a la oposició han criticat la tardança en la seva aprovació, però han agraït les trobades prèvies que hi ha hagut en què han pogut aportar les seves propostes i, en aquest sentit, tot i no compartir prioritats, han argumentat les abstencions per avançar cap a la millora del municipi.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges