L'Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985 va acordar que el 5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar a la ciutadania tot el món sobre el voluntariat des de tots els vessants.
Amb la commemoració d'aquest dia, l'Assemblea General de les Nacions Unides invita els governs a impulsar aquesta diada per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.
Per això, des de fa anys, l'Ajuntament de Reus promou la celebració d'aquest dia amb l'objectiu de reconèixer la tasca important que fan els voluntaris i les voluntàries que actuen de manera organitzada a través de les entitats que actuen a la ciutat.
I ho fem amb la fortalesa que ens dona disposar, des de fa anys, del Punt de Voluntariat de Reus, un servei municipal que depèn de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus.
En l'actualitat, el Punt de Voluntariat té una borsa de 233 persones voluntàries donades d'alta i 82 entitats sense ànim de lucre que actuen a la ciutat i que acullen persones voluntàries. Aquestes entitats treballen en àmbits molt diversos com, per exemple, gent gran, diversitat funcional, infància i joventut, suport social, esportiu, salut, etc. En concret, ara mateix, de les 233 persones voluntàries donades d'alta, 86 persones estan fent voluntariat.
El Punt de Voluntariat, ubicat al Centre Cívic del Carme, és el servei que coordina, que posa en contacte, les persones que volen fer voluntariat amb les entitats que necessiten personal voluntari. A més, també ofereix formació, tant als membres de les entitats com als voluntaris i a les voluntàries.
És per això que vull agrair públicament, tant a les persones que exerceixen voluntariat, com a les entitats que les acullen, com al personal del Punt de Voluntariat de Reus, la bona feina que fan durant tot l'any.
Sovint dediquen el temps lliure, que és molt valuós, a ajudar a les persones que més ho necessiten. Fan una feina altruista que no té preu. Treballen a favor de la comunitat, a favor de la ciutat. Són un tresor de valor incalculable.
Anabel Martínez Serrano, regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics