Dijous, 20 de Juny de 2024

Votar per defendre la democràcia

Aquestes últimes dues setmanes de campanya electoral hem pogut contrastar idees i programes electorals: els dels qui volen governar, els dels qui volen continuar governant o els dels qui volen validar el seu líder. Però també tenim els que utilitzen aquesta campanya per dividir, per tirar enrere drets assolits o per ressuscitar vells fantasmes que fa 100 anys situaven a Europa en una època gris que portarien una Guerra Civil i una Segona Guerra Mundial a l’escalfor de moviments totalitaris. 

Malauradament, algunes retòriques que sentim avui en dia a casa nostra basades en horribles supremacismes racials, inferioritats de les dones o la mofa vers els col·lectius LGTBI retronen per tota Europa, entre altres gràcies a l’ajuda del govern Rus i dels moviments neoconservadors en l’àmbit global. I és que el seu modus operandi és similar, sigui a Catalunya, Polònia, Itàlia o Països Baixos: emmarcar-se en joc democràtic per, quan es pugui, anant desmantellant els drets aconseguits i el propi marc democràtic i l’Estat de Dret. En alguns llocs, prohibint el dret a l’avortament. En d’altres, prohibint registrar infants amb dues mares o dos pares. En d’altres, assenyalant a la ciutadania d’origen estranger com a culpables de tots els mals. I tot això, embolcallat amb una bona dosi de nacionalisme, de por i de notícies falses. Carregant contra tothom, sense escrúpols, sense fonaments ni rigorositat. Posant en marxa la ja coneguda màquina del fang. Desgraciadament, aquestes forces polítiques i aquests moviments ultraconservadors no només han calat en part de la població, sinó que ho han fet amb la complicitat (o la no oposició frontal) de certes forces parlamentàries, àvides de buscar rèdits electorals que no han guanyat a les urnes.

Fa uns dies, les i els nostres germans de Portugal van commemorar la revolució dels clavells que va acabar amb la dictadura del seu país. L’any vinent, farà 50 anys que va morir Franco. Aquestes dates no només ens han de fer reflexionar sobre tot el que hem aconseguit en aquestes dècades, sinó en quina societat democràtica volem viure i en quins valors s’ha de basar: si en els de l’insult, la mentida, la divisió i l’opressió, o en els de la igualtat, el debat, l’Estat de Dret o la llibertat (la de debò, no la d’anar a fer canyes).

Aquest diumenge 12 de maig tenim eleccions al Parlament de Catalunya. I el 9 de juny, eleccions al Parlament Europeu. Reivindiquem i utilitzem el dret de vot. Posem-nos-ho com a dret i deure per votar opcions que reivindiquin els últims valors dels quals parlava. Defensem el fet de poder anar a votar com una trinxera i un estendard, com Benedetti deia de fer-ho amb l’alegria. Defensem votar. Defensem l’alegria. Defensem la Democràcia.

 

Alberto Bondesio número 2 a la candidatura del PSC per Tarragona

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Viki  12 de Maig de 2024

Democracia de Barrio...

Estic escoltant la ràdio, i només sento que a dreta i esquerra estem en mans d'una panda d'incompetents, borratxos tots ells d'ambició, poder, demagògia i rencor, molt rencor...

Només saben: "vociferar, enverinen, destrueixen; després se'n van impunes pels seus furts descarat amb els diners públics que desapareix com si fos l'aigua per les canonades, i ningú els demana comptes".

El que Espanya necessita i sobretot Catalunya, és un nou govern democràtic, amb un president a la seva altura i no el canvi de règim que ens pretenen colar per darrere de tota aquesta obra de teatre barat i brut"

Circense  10 de Maig de 2024

Democrácia

Democracia: Sistema político en el cual la soberanía reside en el pueblo, que la ejerce directamente o por medio de representantes.

Cuando escriba sobre democracia, asegúrese de su significado. Ningún partido político de hoy en día ejerce el significado de democracia ni representa los problemas reales de los ciudadanos. Su jefe ha pactado con un delincuente (o varios) y pactaría con el diablo si su sillón estuviese en peligro, ¿de qué alegría me habla?
Alegría las de vuestras cuentas bancarias y las del resto de actores de tercera del resto de partidos.

Reportatges