Diumenge, 10 de Desembre de 2023

Política municipal: centrar-se en Reus!

20 de Desembre de 2012, per Units per Reus
  • Membres d'Units per Reus

    Fabio Marchi

Units per Reus sap que estem vivim una crisi econòmica molt forta i greu i, a la vegada, en el marc d'una profunda revisió de les nostres relacions amb l'Estat espanyol i una molt àmplia reivindicació del nostre dret a decidir. Són qüestions importants que afecten la nostra vida i que han estat en el centre de les eleccions catalanes... Però, avui volem parlar de Reus, perque nosaltres som un partit municipalista i ens importa per damunt de tot la nostra ciutat i els seus problemes.

Des d'Units per Reus, creiem que Reus mereix un govern fort que respongui a la molt majoritària demanda que es va expressar a les eleccions municipals, d'un canvi de govern i de les formes de gestionar, després de l'estrepitós fracàs dels governs del tripartit que van deixar, els calaixos buits, una ciutat endeutada i amb les ales retallades, amb gran dificultats per arrencar el vol.

Aquests propers dies viurem el debat de pressupostos i des de Units per Reus demanem responsabilitat a totes les forces polítiques, però sobretot, volem ser molt exigents amb el govern de CiU a Reus. De cap manera es pot aprofitar polèmiques d'altres àmbits (sobre la llengua o sobre el referèndum, sobre les relacions amb Madrid, o sobre impostos globals que han de pujar o no) per projectar una cortina de fum sobre els veritables problemes de Reus.

Reus té molts problemes urgents que cal resoldre. És molt important definir un full de ruta amb un bon pressupost , que ens encamini a sortir de la crisi, a créixer en benestar i en activitat i a recuperar el nostre pes al territori. Mentrestant els nostres partits a l'Ajuntament es distreuen amb falses polèmiques: els socialistes, enfonsats, proposen que es parli del pacte de govern; els de l'ARA, desorientats, disparen a l'aire sense afegir tampoc res de res; els de la CUP confonen la radicalitat amb una crítica indiscriminada que apunta a tants objectius que no en suma cap... Només faltaria que CiU i el PP piquin l'esquer que des del PSC o des de la seva pròpia coalició els posen sobre la taula, de condicionar el pacte de Reus a temes que no tenen a veure amb la ciutat.

Units per Reus pensa que la responsabilitat de CiU i el PP a Reus és governar i gestionar la crisi a la nostra ciutat per superar aquests moments difícils. I ho han de fer amb l'instrument dels pressupostos, però sobretot, amb una bona gestió dels recursos públics centrada en les necessitats dels reusencs i les reusenques. No s'hi valen excuses. La seva credibilitat està en joc.

Units per Reus pensa que massa vegades el nostre govern municipal s'ha distret en polèmiques que els mitjans de comunicació han ressaltat, parlant de males pràctiques de la gestió passada o de debats d'àmbit català o espanyol que fan saltar de Reus a Catalunya o Espanya el centre d'interès. És hora de parlar de les nostres preocupacions directes. És hora d'ocupar-se dels nostres problemes.

És hora de centrar-se en Reus! És hora de treballar tots units per Reus!

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges