Alguna cosa està passant al món de l'educació matemàtica. És ben sabut que els "profes de mates" solen ser peculiars, que són especials o que potser són una mica 'friquis', però el fet que, aquest passat dissabte, a l'Institut Gabriel Ferrater de Reus, se n'hagin reunit més de 300 sens dubte "és prova de la seva implicació", s'ha destacat des del centre. L'assoliment de la competència matemàtica és un dels pilars de l'educació dels futurs adults de la nostra societat, i l'extensa participació a la jornada que ha organitzat l'Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (APMCM) ha deixat clar que la primera línia del front (els educadors i educadores de la matèria de matemàtiques) estan conscienciats d'assumir els reptes que se'ls presenten.
En col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp i amb el mateix Institut Gabriel Ferrater, l'APMCM, associació que impulsa a les nostres comarques la millora en l'educació matemàtica des de ja fa quasi 30 anys, ha organitzat una jornada que ha reunit a Reus a un bon grapat dels millors experts en didàctica de les matemàtiques d'arreu del país. Tallers, taules de debats i conferències han conformat un programa destinat a professionals de primària i de secundària, una jornada que ha combinat reflexions teòriques amb exemples pràctics.
Al vestíbul del Gabriel Ferrater s'hi ha pogut gaudir de la construcció d'una cúpula de Leonardo i d'una petita mostra dels materials manipulatius de què disposa el Museu de Matemàtiques de Catalunya.
En acabar, s'ha celebrat des del centre, "els comentaris positius han estat generalitzats". "Moltes i molt bones idees, molts i molt bons aprenentatges, però, sobretot, ganes de tornar-se a trobar", han apuntat fonts de l'institut. El proper Congrés Català de Matemàtiques se celebrarà també a les nostres comarques, aquest cop entre Reus i Tarragona, el proper juliol del 2020.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics